Artighet – hur kommer före detta släkten att hälsa på mig när vi är skilda?

av Etikettdoktorn den 21 januari, 2015

Fråga:
Jag är skild och har vuxna barn, vid skilsmässa brukar det vara lite laddade känslor, mellan fd svärföräldrar, svägerska och nya partners.

Min fråga är om det kommer högtidsdagar där jag och min ex man samt fd svärföräldrar och fd svägerska måste t träffas hur beter jag mig i samma rum som dessa människor?

Självklart hälsar jag artigt ”Hej” när första blicken möts?

Om de inte hälsar vad gör jag då? Vad tycker övriga gäster? Kommer de märka hur svärföräldrarna, svägerska beter sig?

Jag har inga problem att vistas med dessa människor. Är rädd att andra människor kommer tro att det är jag som inte är artig.

Måste de hälsa på mig? Självklart så behöver man inte prata med varandra men hur håller jag god profil?

Svar:
Du ska givetvis hälsa på dina före detta släktingar på precis samma sätt som du alltid gjort. Det handlar om att gå före med ett gott exempel och bortse från andras tillkortakommanden.

Om det skulle visa sig att någon inte hälsar tillbaka, pröva igen genom att le och säga ”Hej” på nytt. Kommer ingen reaktion, strunta i detta och låt det bli deras problem, för en så ohyfsad person ska du inte lägga någon som helst energi på! Bli inte arg även om du blir sårad, för det kommer du bli. Men om de märker detta lyckas de med sitt idiotiska uppsåt.

Tro mig, omgivningen kommer inte tycka att du är oartig, de kommer istället undra vad det är för märklig individ som inte hälsar tillbaka.

Så gör som du alltid gjort, det är bästa rådet.

Klicka här för att läsa min artikel om vett och etikett vid skilsmässa >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

Lämna en kommentar