Bordsplacering vid bröllop

av Etikettdoktorn den 27 juni, 2011

Fråga:
Min fru och jag ska gå på vår sons bröllop, nu undrar vi hur bordsplaceringen ska vara för oss. Vi har försökt att läsa på Er hemsida men det ger oss inte något svar på grund av att det förekommer så många olika konstellationer inom föräldrasfären. Har inte lyckats se ett enda svar med båda föräldrarna.Tacksam för svar.

Svar:
Du har troligen läst här på bloggen och inte besökt vår webbsida www.etikettdoktorn.se för där finner du svaret. På bloggen blir det mest frågor om ”udda” saker som du beskriver.  Men det löser vi här och nu!
I mitten av honnörsbordet sitter brudparet. Brudgummen har bruden till höger och till vänster sitter brudens mor, som i sin tur har brudgummens far till bordet. Bruden har (i förekommande fall) prästen till höger och denne har brudgummens mor som bordsdam. Bredvid henne sitter brudens far, som har brudgummens äldsta syster eller annan kvinnlig släkting till bordet. Om prästen inte finns med sitter brudens far till höger om henne och har brudgummens mor till bordet. Här kan du läsa hela bordsplaceringen vid bröllop>> (läs under bordsplacering)

Med vänlig hälsning
Mats ”etikettdoktorn” Danielsson

Du kan skicka en fråga om Vett och Etikett. Klicka här . För mer info, besök www.etikettdoktorn.se , med över 600 artiklar om etikett och föreläsningar .

 

Lämna en kommentar