Frieri – kan man göra det på en högtidsdag eller en helgdagsafton?

av Etikettdoktorn den 20 november, 2016

Fråga:
Jag står i begrepp att fria till min sambo, men vet ännu inte hur och när.

Först tänkte jag att jag ska göra det på julafton, men när jag sökte runt på internet så hittade jag många som ansåg att det var ”mot reglerna” lite, att förlovningen ska få vara på en egen dag och inte en dag som redan firas, som t.ex. julafton eller nyårsafton.

Hur ser det ut traditionellt?

”Får” man fria på en helgdagsafton?

Svar:
Du får fria precis när du vill!

Det viktiga är syftet, inte vare sig när eller hur det sker.

Att det inte ska ske på en helgdagsafton är myter som uppstår, men de saknar helt och hållet grund.

Klicka här för att läsa min artikel om frieri >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

 

 

Lämna en kommentar