Halloween – Etikettdoktorns svarar i klartext! Din protest mot bus eller godis, men men har du som klagar ens tänkt på att barnen kanske lyser upp en i övrigt ensam tillvaro för många?

av Etikettdoktorn den 26 oktober, 2016

Fråga:
Ser att flera länkar till er sida gällande bus eller godis.

Detta är felaktig information som kommer att uppröra många då detta enbart infaller och ska utföras på Halloween alltså den 31 oktober varje år oavsett veckodag.

Jag vill inte ha folk springandes hos mig fredag den 4 november och vet många många fler som dela min uppfattning.

Svar:
Nu svarar jag i klartext vad jag anser och jag behöver inte skräda orden då du skriver anonymt och berättar inte vem du är. Då kan jag fria mig från hänsyn och ta bladet från munnen och sedan sätter jag streck i denna fråga. Fler inlägg publiceras inte om detta med datum om Halloween.

Börja med att läsa ordet Halloween rätt, vilket är ALL HALLOWS EVE (alla helgons afton) , det vill säga aftonen innan Alla helgons dag och i USA och GB är det 1 november ( 2016 en tisdag), men hos oss är Alla helgons dag en lördag det är den 5 november 2016 och därmed är All Hallows Eve (Alla helgons afton) med andra ord aftonen dessförinnan.

Dessutom, vem vill ha spökfest en kväll innan en arbetsdag? Nej du, det vill man ha på fredagen innan Alla Helgons Dag.

Du har heller inte läst vad jag skriver i min artikel.  Det är möjligt att fira bus eller godis på 31 oktober (en måndag 2016), det står först i min artikel.

Och du verkar veta vad som upprör folk, men av de senaste dagarna är det endast du och två till som protesterat och då har sidan idag haft över 100 000 läsare och fått ca 200 000 delningar på sociala medier.

Om du vet fler som tycker som du så hade de säkert hört av sig, ”jag känner många” verkar inte vara en så speciellt stark referens.

Men jag är glad att min enkla text kan uppfattas styra en högtid  och framför allt hedrar det mig att du tar dig tid och framföra dina synpunkter.

För det är endast min åsikt du läser, givetvis baserat på fakta, och det är inte jag som flyttat Allhelgonahelgen till första lördagen i månaden.

Vad det gäller besök från barn, så får du ta det med deras föräldrar, men kanske är det enklare att skriva som anonym på nätet?

Önskar du inga besök, släck utelampan och ställ inte ut någon pumpa. Då ska du slippa besöken.

För om du hävdar att min syn på vad som är rätt datum kan styra hela denna helg, då bör, i konsekvensens namn, även texten om hur du visar att du INTE vill ha besök få lika stort inflytande. Eller hur?

Men du ser bara på saken från din synvinkel.

Ett ganska egoistiskt synsätt tycker jag, du unnar således inte barnen en trevlig eftermiddag innan helgen, föräldrarna till dem kanske kommer hem tidigare och kan hjälpa dem.

Har du ens funderat på att det finns massor av ensamma människor som tycker det är alldeles underbart att någon besöker dem överhuvudtaget? Barnen gör en välgärning.

Så jag tackar för att du framför din åsikt, du har givetvis rätt att tycka så, men jag står fast vid min.

Klicka här för att läsa min artikel om Halloween >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

 

{ 1 kommentar… läs det nedan ellerlägg till en }

Cathrine nygren oktober 28, 2016 kl. 21:12

Hej. Jag håller inte heller med om att halloween ska firas den 4e november. Det är den information jag har läst och forskat i tidigare att halloween alltid firas den 31a vilket brukar vara den sista helgen i oktober. Detta år skapar nog förvirring då det är på en måndag och vi, till skillnad från usa, inte har röd dag då. Därför verkar det som många väljer att gå ut idag fredag eller imorgon lördag, av förklariga skäl.
Detta med halloween och alla helgon skapar varje år förvirring och debatter om när det är ”rätt” att gå.
Det med släckt lampa och avsaknaden av pumpa fungerar oftast inte då det är en etikett få vet om.

Jag har inge problem med att barnen kommer, mina egna går också och jag tycker själv det är väkdigt roligt att spöka ut både mig och dem.

Det är även som du säger att många tycker nog dessa besök är roliga också.

Är det för att det detta år infaller på en måndag det skapar extra stor förvirring? Risken finns att föräldrar även kommer skicka ut barnen på vår svenska högtid vilket ändå har hänt förut trots att det inte är som denna års skillnad.

Detta blev ett långt inlägg med mycket tankefrågeställningar känner jag. Det som är viktigast att poängtera är ändå att halloween inte ska gå på allhelgonaafton,där många tar fel.

Förkylda och tjockskalliga hälsningar
Cathrine nygren (vars hjärna kanske inte fungerar som den ska just nu)q

Svara

Lämna en kommentar