Telefonetikett – hur sent kan man ringa?

av Etikettdoktorn den 16 juli, 2014

Fråga:
Hur sent får man ringa till hem till någon? Hur sent kan man besöka vänner och bekanta och hur gör man för att få folk att gå?

Svar:
Nu beror det lite på vilken åldersgrupp man tillhör. är du yngre har de större överseende med att komma eller ringa sent. Men praxis är att efter 21.00 varken ringer man eller besöker någon. Vad det gäller att få dem att gå hem kan det vara lite känsligt. Jag föreslår att man börjar plocka undan lite smått. Dukar av eller börjar säga att nu är det snart dags att avrunda. Tar de inte dessa signaler kan man helt enkelt be dem att gå.

Klicka här för att läsa mer om telefonetikett >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

 

{ 2 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Fröken Nattuggla september 6, 2009 kl. 20:26

Det där med att ringa är väldigt olika från person till person. Till mamma ringer jag aldrig efter nio, eller nästan halv nio då hon ofta lägger sig tidigt. Men en kompis skulle jag kunna ringa vid halv elva utan att skämmas. Något jag undrar över är när det är okej att börja ringa på morgonen till folk? Före tio tycker jag personligen är oförskämt om det inte gäller läkarbesök och liknande.

Svara

Etikettdoktorn september 6, 2009 kl. 21:59

Nej, att vänta till tio är nog och ta i, men det beror givetvis både på person och orsak. Gäller det jobbet kan du ringa din chef när du börjar (om denne inte är ledig), men åtta på morgonen är annars en rätt ok riktlinje. Lördag-söndag, då kan man gott vänta till kl. nio.

Svara

Lämna en kommentar