matsdanielsson.se

Klädsel – bankett på Stadshuset. Kläder för kvinnan?

av Etikettdoktorn den 6 februari, 2014

Fråga:
Jag skulle vilja får hjälp med lite tips om klädsel inför en bankett i Stadshuset ( Stockholm) i juni. Det är en stor bankett, klädsel står: smoking/mörk kostym.
Vad kan jag då ha som kvinna? Jag har lite problem med klänning då jag behöver ha stödstrumpor och lite ordentligare skor,
Kan man ha en festlig byxdress, och i så fall, har ni tips om var man kan få hjälp med att hitta en i Stockholm? Jag hoppas jag kan få lite tips, tack på förhand.

Svar:
Du kan inte bära byxdress till mörk kostymklädsel, men ifall du bär aftonklädsel kan du bära en mycket festlig byxdress. Men jag tror knappast att du kommer se några andra i en sådan, de kommer bära ankellånga aftonklänningar som fungerar till båda dessa klädkoder. Det är också mitt råd, bär en ankellång klänning.

Klicka här för att läsa mer om aftonklänning till Smoking >> 

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Lämna en kommentar