matsdanielsson.se

Människor emellan – intresserad av annan förälder, vad göra?

av Etikettdoktorn den 1 mars, 2014

Fråga:
Kanske inte är din avdelning men jag frågar ändå:
Jag är intresserad av en man som är pappa till min 7-åriga dotters klasskompis.
Han tog initiativ till att hans dotter kom hem och lekte med min och sen var min dotter hos hans och jag var med för att min dotter ville det.

Nu leker inte barnen med varandra längre men jag har ändå försökt få till en träff, bjudit hem dom och föreslagit aktiviteter, det har varit positiv respons men har han/de har ändå haft förhinder/ ursäkter.

Vi blev medbjudna på en aktivitet av pappan som vi hakade på och vi umgicks en halv dag. Nu är ju inte barnen så sugna på att leka med varandra men jag är verkligen nyfiken på pappan.

Ska jag släppa tankarna på honom eller kan jag på något sätt ta kontakt utan att det blir genant eller pinsamt när vi träffas i skolan i egenskap av föräldrar? Det här är nästan lika svårt med mammorna som jag är nyfiken på att bli vän med, hur gör man på ett smidigt sätt utan att ställa till det för min dotter och hennes lekkompisar?

Svar:
Svår fråga att svara på, lite beror på om du redan har ett förhållande eller om han har det. Är svaret ja på någon av dessa två frågor är mitt råd att du släpper det hela. Om du tänker på barnen, som du tydligt markerar, så gör det även i denna situation. De kommer alltid hamna i kläm om ni skulle inleda ett förhållande.

Jag gissar att han redan noterat ditt intresse, men är inte beredd att gå vidare. Det är kanske en av anledningarna att han inte reagerat på din inbjudan tidigare.

Är ni båda däremot ”fria”, så finns det väl inget egentligt skäl till att du ska vara försiktig. Bjud hem honom, visa ditt intresse och blanda inte in barnen i den inviten. Var mer rakt på sak och låt barnen få veta om detta i ett senare skede. Vem vet, de kanske till och med kommer att uppskatta detta.

Vad det gäller andra mammor till barnen så bjud hem dem till en fika någon gång. Välj en i taget och var inte rädd att säga att du söker nya vänner, vem skulle inte uppskatta att känna sig ”utvald”?

Klicka här för att läsa mer om att uppvakta >> 

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Lämna en kommentar