Ordensband – kan jag bära band från Stora Amarantherorden vid bal?

av Etikettdoktorn den 5 januari, 2014

Fråga:
Jag är medbjuden som gäst på en bal. Kan jag bära mitt ordensband från Stora Amarantherorden där?  Jag har inte fått några speciella instruktioner från ordenssällskapet, och jag har sett en del bära sina band vid andra sammankomster.

Svar:
Ordenstecken av en loge eller sällskap bärs endast i dessa sammanhang, de är utmärkelser i sällskapet och inte ett förtjänsttecken. Du kan alltid kontakta Generalstormästaren för att få närmare besked om regelverket i denna er orden.

Klicka här för att läsa min artikel om medaljer och ordnar >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

 

Lämna en kommentar