Present vid disputation

av Etikettdoktorn den 3 juni, 2011

Fråga:
Hej! Jag ska på en disputation till en vän. Jag vet inte vad jag ska köpa till henne, då vi inte är jättenära kompisar funderar jag på att köpa en fin blombukett istället för någon pryl, skulle det var okej tror ni? En riktigt fin bukett alltså. Jag funderar också på att köpa några chokladbitar till, är det en bra idé?

Svar:
Om du vet att hon älskar blommor och choklad, då är det en god idé. Annars kan man ge något som du vet att din vän försummat eller missat under sitt arbete med avhandlingen (den brukar ta all tid i anspråk). Jag vet en god vän som gav sin gode vän tidningen Fantomen, en hel årgång. Skälet var att han hade alltid läst denna serie, men under arbetet med sin avhandling inte hunnit med. Så din tanke är bra, annars väljer du något helt annorlunda.

Med vänlig hälsning
Mats ”etikettdoktorn” Danielsson

Du kan skicka en fråga om Vett och Etikett. Klicka här . För mer info, besök www.etikettdoktorn.se , med över 600 artiklar om etikett och föreläsningar .  Lägg till Etikettdoktorn på Facebook .

Lämna en kommentar

Har du en fråga till Etikettdoktorn? Klicka här för att komma till frågeformuläret. Frågor som ställs i kommentarsfältet kan tyvärr inte besvaras. Välkommen med din kommentar!