matsdanielsson.se

Mellan människor – vi väljer bort tatuerade vid anställningsintervju, vad anser du?

av Etikettdoktorn den 9 september, 2019

Fråga:
Jag har en fråga till dig som berör tatueringar.

Jag är man, egen företagare med 18 anställda och ska anställa fler.

Jag har inget emot tatueringar som sådana, men jag tycker en del tjejer tatuerar sig gräsligt fult.

De kommer i ärmlösa linnen, korta tröjor och söker jobb.

Ibland undrar jag om de tror att tatueringen är en merit.

Jag har tagit upp detta med affärskollegor med andra företag – de håller med, vi sållar bort dessa personer som tror detta är vackert.

Inte kan jag ha en sådan person anställd i receptionen – det skulle se för jävligt ut. Vad anser du?

Svar:
Jag kan inte ha en åsikt om enskilda individers tatueringar, det är regel nummer ett i etiketts värld, man påpekar inte sådant.

Tatueringar är väldigt vanligt idag, många reagerar inte på dem.

Men att framhålla sina alster innan man bildat sig en uppfattning om den tänkta arbetsgivarens inställning kan vara ett mindre bra val.

Det är min erfarenhet att detta kan vara en faktor som påverkar om du har två lika bra personer att välja på.

Klicka här för att läsa min artikel om anställningsintervju >>

Ställ din egen fråga om bemötande eller vett & etikett >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

 

{ 6 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Tatuerarlisa september 17, 2009 kl. 17:54

Det var det mest korkade jag läst, hur enfaldig får man vara som arbetgivare?

Svara

onthree september 17, 2009 kl. 17:57

Fula människor är de som dömer en person efter utseendet…..

Svara

Tatuerarlisa september 17, 2009 kl. 18:00

Det är sant, fula i huvudet…………

Svara

Erika januari 29, 2012 kl. 21:05

Ja, många människor i arbetsför ålder är tatuerade någonstans. Inte alla men det är inte helt ovanligt…jag skulle inte vilja arbeta för den här arbetsgivaren, visst finns det klädkoder man måste följa som arbetsgivaren har rätt att kräva, tex polis osv. Men privat näringsliv är så förgubbat..;)

Svara

Lasse januari 30, 2012 kl. 00:21

är väl inget att gnälla på, en arbetsgivare gör väl som han vill. om någon idiot till kärring kladdar ner sina armar å ser ut som en jävla picasso får hon väl skylla sig själv! sitter man å tycker han är seg i huvudet, visar man ju bra att man har ännu mer knäck själv innanför pannbenet.

Svara

Paola april 8, 2013 kl. 11:52

Hej, för det första undrar jag varför könet är relevant? Blir tatueringarna fulare för att de sitter på kvinnlig hud?

I övrigt tycker jag inte det är nåt problem, för det mesta krävs ändå arbetskläder och då går det att välja kläder som täcker armar och ben om tatueringar skulle upplevas som stötande. Dock tycker jag att fördomar om tatuerade människor gärna kan bemötas och bekämpas. Det är 2013 och det är inte längre bara kriminella, sjömän och prostituerade som har tatueringar, det är bara att gilla läget.

Svara

Lämna en kommentar