matsdanielsson.se

Vem tar avliden fars plats på bröllop?

av Etikettdoktorn den 25 juli, 2011

Fråga:
Jag läste om era tips inför bröllop och en sak saknades tycker jag. Det står om att brudens far ska hålla tal, frånskilda föräldrar osv, men ingenting om avlidna föräldrar?
 
I mitt fall är min far avliden, men jag antar att brudens mor är den som håller tal mm.

Svar:
Tack för din kommentar och givetvis kunde detta finnas med. Nu är ju webben inte komplett, vill man få helheten köper man min bok, där står detta. Men om bruden far är avliden träder äldste manlige brodern eller släktingen in och tar faderns plats. Men visst, det fungerar med modern också.

Med vänlig hälsning
Mats ”etikettdoktorn” Danielsson

Du kan skicka en fråga om Vett och Etikett. Klicka här . För mer info, besök www.etikettdoktorn.se , med över 600 artiklar om etikett och föreläsningar .

 

Lämna en kommentar