Affärsetikett – han tog mitt kvitto, var det ok?

Fråga:
Jag var ute med en affärskollega på en mer privat arbetslunch.  Eftersom det var pav privat karaktär struntade jag i kvittot och då sa min kollega att ”Jag tar det gärna till min redovisning”. Vad tycker du om detta? Jag blev alldeles paff.

Svar:
Det kan man knappast påstå vara en särskilt god etikett, snarare är det som om han tog dina pengar. Hade han betalat för sin egen lunch och behållit det kvittot hade det inte varit något att fundera över. Men här gick han över gränsen.

Klicka här för att läsa min artikel om representation >>

Mats Danielsson,  Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *