Affärsetikett – jag fick ett ”save the day”, men ingen inbjudan. Ska jag ringa?

Fråga:
För ett par månader sedan skickade en person på ett företag ut ett ”save the day” kort till mig på min arbetsplats. Jag noterade detta datum, men när inbjudan skulle komma, så fick jag ingen. Min fråga är om jag nu ska ringa till personen på företaget och fråga vart min inbjudan tog vägen, eftersom andra har fått den.

Svar:
Ohyfsade människor finns överallt och den här personen har lyckat vara ordentligt otrevlig. Ett ”save the day” kort ska ovillkorligen följas av en inbjudan, allt annat är ohyfs! Troligen har företaget bjudit in ett stort antal gäster, eller skickat dessa kort till er och sedan gissar man att många inte kan närvara. I detta fall kanske fler än förväntat kommer dyka upp och då har företaget begränsat antalet inbjudningar. Där fanns du inte med, med detta försvarar inte handlingen!

Ska du följa etiketten och vara noga med denna, så låter du det hela falla i glömska och en dag när personen från företaget hör av sig är du medveten om att hen inte håller sina löften. Men samtidigt, så tycker jag ändå att sådant här borde påtalas och jag är lite benägen att säga till dig att ringa upp inbjudaren och fråga varför de ber dig reservera en arbetsdag, neka nya kundmöten och annat,  för att sedan inte ens bjuda in dig! Du behöver inte gå, men de kan gott bli upplysta om sitt dåliga kundbemötande.

Klicka här för att läsa min artikel om kundbemötande >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *