Affärsklädsel – klädkod kavaj på arbetet?

Fråga:
Jag ska börja på en arbetsplats där det finns en skriven klädkod ”kavaj för män” hur klär jag mig mest lämpligt som kvinna? Finns det något som bör undvikas ex finare topp utan ärm eller jeans?

Svar:
Det kan innebära att männen ska bära en kavaj, inte mörk kostym som det också kan stå för.  Sannolikt har du har möjligheten att välja antingen en klänning,  byxor eller en kjol, gärna med en kavaj till.  Så länge som du är formellt klädd fungerar det vad du än väljer.  Informella kläder – såsom jeans, leggings, shorts bör ska du undvika, det är alldeles för informellt.

Mitt bästa råd är att du besöker arbetsplatsen igen och noterar vad andra bär för kläder. Du kan även ringa någon som arbetar där, eller din bivande chef. Ingen tar illa upp för att du är noga med att följa deras policys.

Klicka här för att läsa mer om Kavaj för henne >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *