Artighet – har bjudit över en tjej på middag här hemma, klädsel?

Fråga:
Min fråga från mig som är 27 år och tjejen är 18. Jag som använder till vardags jeans och t-tröja. Ska man ta på sig ett par snyggare byxor och skjorta, men kan inte hon undra varför jag har på mig det? Ska jag ta fram något finare av det jag har eller klä sig mer vardagligt?

Svar:
Min motfråga blir – varför skulle hon undra över det? Du visar henne respekt och artighet genom att klä dig lite snyggt, samtidigt som du markerar att hon är viktig för dig. Om det sedan innebär ett par snygga jeans med en skjorta till eller den finaste kostymen är upp till dig. Klä dig som du gör när du ska på fest så kommer hon säkert att uppskatta det. Ta på dig något snyggt!

Klicka här för att läsa min artikel om vett och etikett vid dejting>>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *