Att pussas ”för mycket” och ”för ofta”…

Fråga:
Har en dotter som äntligen träffat sitt livs älskade! De har varit tillsammansett tag och jag undrar hur länge man ska tycka att det är helt ok att de pussas högljutt i alla sammanhang, vid middagsbordet hemma, på restaurang el i tv-soffan? De bor för sig själva så det är inte så att de inte har andra tillfällen att pussas.
Har försökt påpeka att det kan bli lite för mycket (för andra) av det goda…..

Svar:
Ja, det är en svår fråga för risken är att jag lätt uppfattas som en moraliserande person som nekar andra att uttrycka sin kärlek. Men det är klart att de ska göra! Det är nog inget du eller jag kan påpeka eller få dem att förstå, men kanske en viss återhållsamhet med detta kan vara att föredra vid middagsbord eller i offentliga sammanhang. Trots allt, etikett handlar om att agera på ett sådant sätt att andra människor känner sig bekväma. Det är väl närmast det som inträffar, de har ”sin värld” och enbart ögon för varandra. Människor runt omkring upplever sig lätt lite utanför (läs nu inte detta som att man vill vara med och pussas…) och därmed obekväma. Men det finns nog ingen annan ”bot” än att avvakta eller om du upplever det så besvärande så det stör, ta det i enrum och förtrolighet med din dotter. Aldrig inför andra.

Med vänlig hälsning
Mats ”etikettdoktorn” Danielsson

Du kan skicka en fråga om Vett och Etikett. Klicka här . För mer info, besök www.etikettdoktorn.se , med över 600 artiklar om etikett och föreläsningar .