Bordsplacering – vem sitter var på 60-årsfest?

Fråga:
Vi (jag och min sambo) har bjudit in till 60-årsfest för min sambo. Till festen och middagen kommer 50 personer. Dessa är bland annat hans äldre föräldrar, syskon, barn, och olika arbetskamrater och våra vänner. Från min släkt kommer mina barn och en farbror och faster, däremot inte min mor eller far. Vi (jag och en väninna) har gjort ett sånghäfte. Väninnan kommer att leda eventuell allsång. Festen kommer i övrigt att präglas av mycket musik då flera av gästerna kommer att spela och sjunga. Klädseln är valfri. Festen äger rum i en bygdegård med en scen. Jag har tänkt att borden ska placeras som ett E där min sambo ser scenen. nu funderar jag över bordsplaceringen. Var ska jag, min sambo, hans mor och far våra barn, allsångsledaren sitta?

Svar:
Du och din sambo, speciellt jubilaren bör sitta centralt, i ”ryggen” på det E ni ska duka i. Till bordet har din sambo en chefs hustru eller en nära kvinnlig släkting. Ni placerar sedan nära släkt och vänner i fallande ordning utifrån jubilaren. Allsångsledaren sätter ni så hon syns, kanske i det mittersta benet.

Klicka här för att läsa min guide till bordsplacering vid jubilar >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn
 

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *