Brollop – for jag ta med mig sollskap?

Fråga:
Jag ska på bröllop och har aldrig varit på något innan! Jag och bruden jobbar nära tillsammans och är vänner sedan 1 år tillbaka. Idag fick jag inbjudan via post, men vi har pratat om det många ggr innan så det var ingen nyhet.

Det jag undrar är dock om jag får ta med mig någon? Det kommer bli middag och dans med dj ända fram till småtimmarna. Är det oförskämt att fråga om jag kan ta med någon?

Svar:
Om det endast står ditt namn på inbjudan, så är det endast du som är bjuden. Du kan inte ta med dig en egen gäst, det skulle vara extremt ohyfsat. Du kan inte heller fråga om du får ta med någon, då försätter du värdparet i en pinsam sits, de måste säga nej.

Nu ska du istället för att fundera på vad du tänker just nu, se fram emot festen och njuta. Du kommer inte vara ensam, du är bordsplacerad med någon och alla kommer dansa med alla.

Även om du hade haft en egen gäst med dig, så hade ni blivit bordsplacerade åtskilda. Det hade knappast varit till någon glädje för din del – utmaningen och nöjet är att få träffa nya människor.

Klicka här för att läsa om bordsplacering på bröllop >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *