Bröllop – hur ska jag hålla tal till ett samkönat par?

Fråga:
Jag är äldst i min släkt och jag skulle vilja hålla tal. Vi är inbjudna till ett bröllop med efterföljande middag.

Det är en nära släkting till mig. Det är första gången i vår släkt det sker en homovigsel. Jag tror ju inte det ska vålla mig några problem och varför jag tänker så mycket på det vet jag inte.
Men,ge mig gärna lite tips…

Svar:
Det är ingen som helst skillnad i talen eller upplägget vid en vigsel med ett samkönat par. Brudparet bestämmer själva hur de vill lägga upp festen och du bör givetvis meddela kvällens toastmaster att du vill hålla ett tal.

Med tanke på att du är äldst i familjen lär ditt tal komma ganska tidigt under middagen, kanske redan efter föräldrarnas tal till barnen. Talet ska du inte fundera på mer än att det ska vara ett glädjens tal, du ska berätta om positiva upplevelser och minnen samt givetvis lyckönska paret. Tre minuter är lagom, max fem minuter.

Klicka här för att läsa mina tips till en talare >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *