Bröllop – hur ska jag klä mig vid min sons vigsel i Italien?

Fråga:
Min son gifter sig i Italien i sept -14. Det blir ett stort bröllop med människor från många länder, själv bor jag i Malaysia. Katolsk kyrka för vigsel, femstjärningt hotell för mottagning. Vad ska jag bära för kläder? Bör jag byta kläder inför mottagningen, ska bo på samma hotell som mottagningen. Brudens föräldrar är värdar, ska jag tala vid middagen? Min sons far kommer från USA och kommer naturligtvis att tala.
Tacksam för svar.

Svar:
Det är inte möjligt för mig att avgöra vilken klädkod de kommer att bjuda in till, du får antingen avvakta inbjudan eller tala med din son för att få det svaret. En vild gissning utifrån hur upplägget ser ut är en afton-/smokingklänning. Om de gifter sig på dagen eller kvällen har också betydelse ifall du ska byta om. Det du beskriver för mig är endast förutsättningarna, men inget om hur inbjudan eller upplägget för bröllopet ser ut.

Vill du hålla ett tal kan du säkert göra det. Annars kan nog er sons far räkna med att den lotten faller på honom.

Klicka här för att läsa om smokingklänning >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *