Bröllop – kan jag bära röda kläder?

Fråga:
Jag är brudens faster o vill veta om jag kan ha röda kläder på mig i kyrkan eller på festen.

Svar:
Visst kan du ha röda kläder.

Det är en myt och en skröna som bygger på synd eller att du skulle haft en affär med brudgummen.

Rent trams! Kronprinsessan bar en röd klänning när Prins Willem-Alexander, nu kung av Holland,  gifte sig.

Så bär du en röd klänning.

Klicka här för att läsa min artikel om röd klänning >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *