Bröllop – kan jag bära vitt till min klänning och som gäst på bröllop?

Fråga:
Ska på min systers sons bröllop i juni och har lite undringar över min klädsel. På inbjudan står kavaj så det har jag förstått att det innebär inte så strikt klädsel. Har tänkt ha en mörk puderrosa klänning men kan jag ha en vit kort jacka/kavaj till eller är det förbjudet med allt som är vitt, till hänsyn av bruden?

Svar:
Kavajklädsel på bröllop innebär mörk kostym, det är egentligen ett av de tillfällen då det blir striktare i sin tolkning. Men visst kan du ha en vit kort jacka eller kavaj till, det är helvitt som är brudens privilegium. Inslag av vitt i klädseln är inga som helst problem.

Läs mer om mörk kortymklädsel för henne

Mats Danielsson, Etikettdoktorn 

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *