Bröllop – ringproblematik!

Fråga:
Jag har ett dilemma vad gäller ringar. Jag och min tjej har varit tillsammans en tid och tänker gifta oss. Vi har beställt en vigselring åt henne, den kommer att vara klar till hösten, och vi väntar på denna ring innan vi gifter oss. Eftersom vi har bestämt oss för att det ska vara vi så vill vi förlova oss nu. Vigselringen är den enda ring som Sandra vill bära efter giftermålet, vad tycker du att vi ska köpa för förlovningsring nu då? Vad ska vi köpa för ring till mig nu? Vi vill göra en vigselring åt mig också. Ska det också vara min förlovningsring i så fall, eller ska jag också byta ring vid giftermålet? Vad kan man göra? Vad bör man göra?

Svar:
Du bär din förlovningsring, med en  extra gravyr efter bröllopet. Hon bär sin förlovningsring fram till bröllopet, vid vigseln flyttas hennes förlovningsring till höger pekfinger så vigselringen kan placeras längst in på den vänstra handen. Vill hon inte bära förlovningsringen får hon helt enkelt ta av den sedan.

Läs mer om vigselringar

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *