Bröllop – tal till brudparet när fadern inte lever längre?

Fråga:
Min yngsta dotter ska gifta sig i höst. Min man, hennes gick bort för 5 år sedan. Hur säger jag om det?

Svar:
Jag förstår tyvärr inte din fråga, gick även din dotters man bort för några år sedan, eller är det hennes far du syftar på? Sedan vet jag inte heller vad du tänker på när du undrar vad du ska säga om det? Jag försökte skicka dig ett mail, men din adress fungerade inte och därmed fick du inte chansen att förtydliga dig. Så det är  bra om ni skickar med er e-postadress, så kan vi omedelbart förenkla svaren.

Är det vad du ska säga om hennes far, din man, så är det bara att vara naturlig, väva in honom i talet som att han gärna hade varit med och upplevt denna stora dag. Tala som om du för både din egen och din mans talan till er dotter. Inget att fundera på eller undvika.

Läs min artikel om tips för den som ska hålla tal >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *