Bröllop – Värdpar vid bröllop?

Fråga:
Jag och min sambo ska gifta oss till sommaren. Bröllopets kostnader kommer att delas mellan oss, min sambos föräldrar och mina föräldrar.
Våra föräldrar kommer att stå för mat och dryck på festen och vi kommer att betala allt annat (~1/3 var av den totala kostnaden).

Det är kotym att skriva värdpar för bröllopet på inbjudningarna, Vi vill samtidigt inte att det blir för rörigt med flera namn, då vi är sex personer som delar på kostnaderna.

Hur skriver vi värdar i inbjudningarna på bästa sätt?

Svar:
Det är inte ni som brudpar som ska vara värdpar, så era namn faller bort. Enligt tradition är det brudens föräldrar som står för värdskapet, så mitt råd är att ni frågar era föräldrar. Vilka vill vara värdpar? Är det båda föräldraparen så låt dem vara det och då får de fördela uppgifterna sig emellan. Men som sagt, formellt – brudens föräldrar.

Läs mer om inför bröllop

Mats Danielsson, etikett- och bemötandeexpert
Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *