Bröllop – vilken klänning ska jag som gäst köpa, utformning, färg?

Fråga:
Min väninna ska snart gifta sig och jag tänkte köpa en klänning som jag kan ha på mig. Är det något speciellt man bör tänka på? Färg och längd på klänningen. Det bör exempelvis inte vara en vit eller röd klänning?

Svar:
Klänningen beror givetvis på vilken klädkod som kommer att anges, men jag gissar att det sannolikt blir motsvarande mörk kostymklänning. Du kan då köpa kjol eller klänning som är under ditt knä i längd. Materialet ska vara finare som siden, sammet eller crêpe. Vid ett stort och formellt bröllop (de flesta bröllop är formella i sin karaktär) och med fler än 20 gäster kan den vara ankellång. 

Det är endast helvitt eller helsvart du ska undvika. Att en röd klänning inte skulle fungera är en ren myt, det kan du definitivt bära. Se på Kronprinsessan Victoria, hon bar en röd klänning vid prinsessan Madeleines bröllop. Men läs mer i bifogad länk om hur klänningen kan se ut.

Klicka här för att läsa min artikel om mörk kostymklänning >>

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *