Affärsetikett – hur ska jag göra i USA?

Fråga:
Jag har blivit bjuden till USA på affärsresa, där min nya chef sitter.

Jag är 24 och har arbetat i företaget strax över ett halvår. Är det något speciellt jag bör tänka på?

Vi kommer att ha möten med leverantörer, vilken klädsel gäller i USA?

Svar:
Hur man klär sig i affärssammanhang i USA variera beroende på företag.

Bästa sättet är att titta på andra, eller som i ditt fall – prata med en kollega som varit där.

Med en mörk kostym, en vit och en ljusblå skjorta och en slips samt svarta snörskor bör du komma en bra bit på väg. Var beredd på lite mer casual situationer, där kan chinos och skjorta räcka.

Annars är det mesta vi gör här i Sverige fullt accepterat i USA. Titel och efternamn uppskattas alltid som tilltal om du inte erbjudits att använda förnamnet, men snabbt kommer du se att de tilltalar varandra med förnamn.

Punktlighet är viktigt, ring om du blir mer än 10 min försenad. Men är det mer privat, kan du vara 15 min till en timme sen.

Det är ok att berätta om dina egna framgångar i jobbet och om du då får en komplimang ska du tacka.

Klicka här för att läsa min artikel om etikett i utlandet >> 

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

 

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *