Inbjudan – ska vi skriva Cocktailmottagning eller Aperitif?

Fråga:
Det gäller formulering av Inbjudan till  en 60- års dag   . Angivet program :
18.00  ” Cocktail mottagning” eller bättre ” Aperitif  ”?
19.00  ” Candlelight Dinner ”
Eftersom festen äger rum hemma och mitt i veckan, vore det kanske lämpligt att ange även sluttiden för festen (Exempelvis 19.00 -23.00  Candlelight Dinner ” ) eller helst inte ? Undrar om dresscode måste vara angiven på inbjudan  i detta konkreta fall  ?

 Svar:
Är det en engelsktalande gäst eller fest förstår jag mycket väl val av språk, men annars är din inbjudan långt ifrån tydlig om du skriver “Candlelight dinner”.

Cocktailmottagning egentligen är en tillställning i sig. Men från 1970-talets slut började det komma en ny typ av Cocktailpartyn, nu bjöds gästerna in till en speciell fest.  Inriktningen förändrades med tiden och festens upplägg utvecklades till denna mer moderna, formella variant med Cocktail klänning och Smoking/Mörk kostym som klädsel.

Så ange klädkod – förslagsvis mörk kostym och Cocktailmottagning.

För gästens skull skriva “vi beräknas avsluta ca 23.00”, detta för att gästerna ska unna planera.

Klicka här för att läsa mer i min artikel om cocktailklädsel >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *