Coctailparty – vilken klädkod ska vi skriva?

Fråga:
Vi tänkte har en annorlunda sommarfest och undrar om man kan/ får lov att kalla ett party som börjar vid 20 med fest, musik, snittar och bubbel för just coctailparty? Vad har man för dresscode?  Vore tacksam för svar. Vi fyller dessutom 45 resp 50år.

Svar:
Begreppet Cocktailparty var från förra århundradets början, fram till sent 70-tal en fest som man gick till på väg från jobbet, till en annan fest, bio, teater, på väg hem eller liknande – ett party man passerade och sedan gick vidare ifrån. Men från 1970-talets slut började det komma en ny typ av Cocktailpartyn, nu bjöds gästerna in till en speciell fest. Istället för en stund för möte blev det en fest och med tiden för förlagd till kl. 19 eller senare. Det som kanske mer ses som en tid för en middagsbjudning blev nu mer en mingelfest, det låter som er fest.

Klädkod Cocktail, med tillägget ”för damerna en cocktailklänning och för männen mörk kostym/Smoking” (dtta tilläg krävs för att gästerna ska förstå vad ni avser.

Läs mer om Cocktailklädsel

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *