Dresscode bröllop i Australien

Fråga:
Jag bor numera i Australien och jag ska gifta mig i augusti. Dresscoden är kavaj, min fråga är vad motsvarigheten till kavaj blir på engelska. Vi har gäster som kommer från både sverige och australien och vi vill ju inte att några av dom ska känna sig under/över -klädda.

Svar:
Kavaj innebär vid bröllop Mörk kostym. Skriv detta på den Mörk kostym svenska inbjudan, för just begreppet Kavaj finns inte på engelska. Där väljer du istället  Dark suit eller Informal dress som dresscode, jag föredrar det första då det inte lämnar något utrymme för tveksamheter.

Med vänlig hälsning
Mats ”etikettdoktorn” Danielsson

Du kan skicka en fråga om Vett och Etikett. Klicka här . För mer info, besök www.etikettdoktorn.se , med över 600 artiklar om etikett och föreläsningar .  Lägg till Etikettdoktorn på Facebook .

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *