Dresscode slightly formal

Fråga:
Min man och jag är bjudna på bröllop i södra Tyskland i sommar. Brudgummen är från Tyskland och bruden från USA. Vigseln kommer att bli kl 11.30 och därefter är det lunch. Kl 16.00 är det mottagning med bröllopstårta, därefter middag kl 19.00 och sedan dans mm.
 
Inbjudan är på engelska och dress coden är ”Formal – slightly elegant”. Vad betyder den? Mörk kostym för min man och knälång klänning för mig själv? Ska vi byta om till något elegantare inför mottagningen och vad är i så fall lämpligt?

Svar:
Dresscode Formal omfattar Högtidsdräkt eller Smoking. I de flesta länder i Europa har frackens användning minskat och i USA är det väldigt sällan den förekommer. Just slightly innebär ”något fomell”, men hade de avsett mörk kostym borde det stått Dark (business) suit, Dark lounge suit,  Business suit eller Informal. Jag drar således slutsatsen att det är Smoking som gäller. Ni behöver inte byta om.

Med vänlig hälsning
Mats ”etikettdoktorn” Danielsson

Du kan skicka en fråga om Vett och Etikett. Klicka här . För mer info, besök www.etikettdoktorn.se , med över 600 artiklar om etikett och föreläsningar .  Lägg till Etikettdoktorn på Facebook .

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *