En viktig kund placeras nära värden

Fråga:
Vid en fin lunch blev blev jag placerad mitt emot värden. Vi var40-50 personer vid ett långbord. Eftersom vi inte känner varandra så väl blev jag mycket förvånad över denna ”fina” placering – på min vänstra sida hade jag en  känd högt uppsatt person i företaget som bjöd. Blev jag placerad så här eftersom jag är en ”ny” vän och värden ville visa en viss artighet?

Svar:
Det finns två möjligheter, antingen blev du placerad så bra därför du har ett uppdrag, är en kund eller leverantör som betyder mycket för inbjudande företag. Det andra alternativet är som du skriver, att du är en ny vän till dem och de därigenom hedrar dig med denna framskjutna placering. Oavsett så var gesten mycket genomtänkt och den visar att du betyder mycket för dem. Ett mycket bra exempel på god affärsetikett!

Med vänlig hälsning
Mats ”etikettdoktorn” Danielsson

Du kan skicka en fråga om Vett och Etikett. Klicka här . För mer info, besök www.etikettdoktorn.se , med över 600 artiklar om etikett och föreläsningar .