Får man sträcka upp armarna vid matbordet?

Får man sträcka upp armarna vid matbordet?

Fråga:

Får man sträcka upp armarna vid matbordet?

Är det OK ”sträcka på sig” dvs lyfta upp armarna ovanför huvudet vid matbordet?

Svar:

Generellt sett är det inte lämpligt att sträcka upp armarna över huvudet vid matbordet, oavsett om det handlar om bordsskick vid formella eller informella sammankomster. Att sträcka på sig på detta sätt kan anses vara oartigt eller otrevligt, eftersom det kan vara distraherande eller störa andra runt bordet. Du kan se trött eller uttråkad ut t.ex.

Vid bordet är det allmänt accepterat att med vett och etikett bibehålla en upprätt och bekväm hållning utan att ta upp överdrivet mycket utrymme eller gestikulera för mycket. Om du behöver sträcka på dig kan du göra det diskret genom att räta på ryggen eller ta några djupa andetag för att lätta på spänningar.

Det är alltid bra att vara medveten om din kroppshållning och gester när du deltar i måltider eller andra sociala evenemang för att visa respekt och hövlighet gentemot dina medmänniskor runt bordet.

Så, får man sträcka på sig vid matbordet? Nej det ska man undvika.

Läs mer i min artikel om bordsskick >> >>

Ställ din egen fråga om bemötande eller vett & etikett >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *