Födelsedag – hur skriver jag en inbjudan för överraskningsfest på 60-årsdagen?

Fråga:
Min man ska fylla 60 år och han vill inte ha en fest men jag tänkte att ordna en överraskningsfest till honom på en restaurang nära hos mig.

Ska inbjudna max 12 personer(nära vänner och en bror). Hur skriver man detta på inbjudan?

Är det ok att ha fri klädstil på 60-årskalas?

Jag läste att det är mer formellt klädstil (kavaj) när det gäller 60-årsfest.

Svar:
Klädkoden bestämmer du och det är inget som måste följas på något vis. Det är som gäst och om du är tveksam du kan ha en sådan tumregel om mer klassisk klädstil.

På inbjudan skriver du att det är en överraskning, så meddela inte min make. Skriv också att det är en liten fest med de närmaste och så ska du vara tydlig att skriva att det är fri klädsel och inga krav på detta.

Klicka här för att läsa min artikel om att skriva en inbjudan >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *