Kläder- finare festkläder – men inga jeans, vad ska vi skriva?

Fråga:
Jag och min sambo ska äntligen gifta oss. Det jag undrar nu är hur jag ska skriva på inbjudan när det gäller klädkoden. Vi vill inte att våra gäster ska komma i jeans men det är inte nödvändigt med mörk kostym. Vigseln är vid 13.30 och sen kommer det bli mingel i trädgården.

Svar:
Din fråga är inte helt lätt att besvara. Det finns egentligen ingen klädkod som skriver dina önskemål, då får du ju tydligt skriva ”inga jeans…”  men hur kul blir det?

Jag föreslår (med efterföljande förklaring) klädkod:  Finare vardag, men lämna slipsen och finaste klänningen hemma.

Klicka här för att läsa min artikel om klädkod Finare vardag >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *