Artighet – om konsten att tacka och när man gör det?

Fråga:
Hur går jag tillvoga for att tacka min arbetsgivare för den “ståtliga” avtackningen inför min pension? Sätter jag annons i dagstidningen eller skickar jag kort till alla? Det var styrelsen närvarande, med ordförande och vice, det var representanter från de olika sektionerna i företaget det var personalrepresentanter o s v. Mycket blommor och presenter.

Hur lång tid efter uppvaktningen bör man tacka?

Svar:
Det beror givetvis lite på hur många personer som var närvarande. Är det ett stort antal, då kanske en liten “artikel” med ditt tack kan stå i personaltidningen. Är det ett mindre antal, 15-20 personer, då skulle jag nog välja ett personligt tackkort. Det är trots allt detta som blir mest uppskattat.

Ett tredje alternativ är ett personligt tackkort till ledningsgruppen, de som arrangerat din avtackning och sedan en liten annons till övriga närvarande.

Ditt svar bör komma så snart som möjligt, gärna inom en vecka – 14 dagar.

Klicka här för att läsa om att tacka >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

 

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *