Hur föra skeden till munnen när man äter soppa?

Hur föra skeden till munnen när man äter soppa?

Fråga:

Hur föra skeden till munnen när man äter soppa?

Ska man sätta bredsidan mot munnen?

Svar:

Att äta soppa med sked är en konst som kan utföras med elegans.

Håll skeden med pekfingret och tummen ovanpå handtaget, liknande hur du håller en penna. Tummen ska vara uppåt.

Doppa skeden i soppan med skeden vänd bort från dig. Skopa sedan soppan bort från dig istället för mot dig.

För soppskeden till munnen från sidan av skeden, inte från framsidan. Detta minskar risken för spill. Men det är etikettsmässigt lika korrekt att föra skeden från framsidan. Men enligt mitt förmenande, lite svårare.

Sörpla är oartigt och distraherande. Istället, blås försiktigt på soppan i skeden för att kyla den innan du tar den i munnen. Om du vill få den sista goda slurken från botten av skålen, luta skålen lite bort från dig och skopa upp det med skeden.

Även här finns det gamla etikettsregler från förr, du ska inte luta soppskålen alls. Det är det finaste sättet enligt vett och etikett.  Men idag tror jag ingen ägnar sig åt sådana små detaljer.

Nu är du redo att njuta av din soppa med stil, för skeden till munnen med bredsidan. Det är svaret på din fråga hur föra skeden till munnen när man äter soppa.

Läs mer i min artikel om äta soppa >> >>

Ställ din egen fråga om bemötande eller vett & etikett >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *