Hur förs skeden till munnen när man äter soppa?

Hur förs skeden till munnen när man äter soppa?

Fråga:

Hur förs skeden till munnen när man äter soppa?

Vi har delade meningar i familjen hur man skall föra skeden när man äter soppa.

Skal man föra skeden från sig eller mot sig när man fyller skeden med soppa?

Svar:

Så, hur förs skeden till munnen när man äter soppa? Svaret är antingen med bredsidan mot munnen eleer rakt in. Det är valfritt.

Det förekommer att just hur soppan tas upp ur tallriken diskuteras, precis som hos er. Det anses enligt gammal brittisk tradition att man ska skeda ifrån sig, men det är bara att konstatera att det har ingen som helst betydelse hur du gör.

Möjligen, men endast i en begränsad skara  “etikettsivrare” har det något värde hur man gör. Men för oss övriga, ingen betydelse alls.

Som extra info hör jag ibland frågan ställas om tallriken ska tippas mot dig, eller ifrån dig när du tar upp det sista av soppan. Svaret är att man tippar den inte alls, det är finast. Om man nu ändå vill göra så, vilket givetvis fungerar, tippas den ifrån dig. På så sätt minimerar du risken att spilla.

Läs mer i min artikel om bestick >> >>

Ställ din egen fråga om bemötande eller vett & etikett >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

3 Taknar kring “Hur förs skeden till munnen när man äter soppa?

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *