Inbjudan – bjuden på bröllop i Spanien och min man kan inte delta, kan jag fråga om en kompis får följa med?

Fråga:
Är bjuden på ett bröllop i Spanien och min man kan inte komma med. Kan jag fråga om jag kan komma med min killkompis?

Eller bör jag gå ensam, det är en nära tjejkompis som gifter sig?

Svar:
Du kan inte fråga om du får ta med en annan gäst, det vore oartigt. Så ditt alternativ blir att avböja med motivet att din man inte kan. Då KAN brudparet fråga om du inte kan komma ensam och du svarar att du inte vill resa utan sällskap. Därmed öppnar sig dialogen för att du kan fråga om din killkompis. Men jag kan inte garantera att du lyckas.

Det andra och kanske minst komplicerade är att du åker ensam, vänner finns ju redan på plats.

Klicka här för att läsa min artikel om att avböja en inbjudan >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *