Inbjudan – hur skriver vi till vårt bröllop?

Fråga:
Jag och min sambo ska gifta oss framöver och har börjat fundera på vilka och hur många vi ska bjuda.

Jag har väldigt många gamla väninnor som betydde oerhört mycket för mig tidigare och som hade en viktig funktion i mitt liv då men som inte har så mycket tid till att umgås längre som jag skulle önska.

Kan man bjuda in väninna + parter men inte deras barn och bara bjuda sina släktingars barn, kan det vara ok?

Svar:
Javisst kan ni göra så, inga bekymmer.

Jag brukar ge rådet att resonera runt tre kategorier: De ni MÅSTE bjuda, de ni BÖR bjuda och de ni VILL bjuda.

Det finns egentligen endast en enda viktig regel, man bjuder aldrig en person utan dess partner (undantag arbetsplats/föreningsfester etc.).

Så bjud ni vänner utan barn och släkten med barn. Inga bekymmer! På inbjudan skriver ni till släkten Familjen NN och till övriga XX och XY inbjudes härmed…   

Klicka här för att läsa mer om att skriva en inbjudan >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *