Inte smokingskjorta till kostym

Fråga:
Min man avser ha smokingskjorta med ståkrage/vingkrage till sin svarta kostym, samt väst på vårt bröllop. Det är främst själva kragen vi är ute efter som vi tycker är snyggare till fluga.

Hur mycket av ett stilbrott är detta? Det verkar vara lite olika bud på nätet där vissa menar att det är fel, och andra att det är ett sätt att ”höja nivån” något på en mörk kostym. Tacksam för vägledning.

Svar;
Det finns givetvis inga svar på vad man tycker, men att blanda på det viset är etikettsmässigt ”fel”. Så mitt svar blir definitivt nej, det kan man inte göra. Dessutom kommer den klädseln mer likna en Smoking med spetsig krage, som bärs med väst, och dessutom är den högsta nivån. Varför inte bära en sådan istället? Det blir mycket bättre.

Med vänlig hälsning
Mats ”etikettdoktorn” Danielsson

Du kan skicka en fråga om Vett och Etikett. Klicka här . För mer info, besök www.etikettdoktorn.se , med över 600 artiklar om etikett och föreläsningar .

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *