Hur formulerar vi inbjudan till ett visst antal representanter?

Fråga: Vår organisation ska bjuda in andra organisationer till underhållning och jubileumsmiddag. I inbjudan vill vi skriva att det gäller ett visst antal personer, men organisationen får givetvis själva välja vilka de vill ska representera deras organisation vid uppvaktningen. Anledningen till att vi vill begränsa är för att vi har ett maximalt antal personer vi kan ta emot. Hur ska vi uttrycka detta i skrift? Bör vi ange klädsel vid ett arrangemang av detta slag? Vi anser inte att klädseln är viktig… Hur lång tid innan bör vi skicka inbjudan?

Svar: En sådan inbjudan kan utryckas på många olika vis. Jag tycker att något som liknar er egen formulering ”Den x/x-14 bjuder vi till underhållning och jubileumsmiddag. Vi hoppas på att få se fem representanter från organisationen (namnet)”.

Att ange klädsel gör det simplare för gästen att  veta vad de ska ta på sig, men det är inte nödvändigt. Tidpunkt och sammanhang kommer då att avgöra hur gästerna kommer att klä sig. Är inte klädseln viktig är annars ett alternativ att skriva ”klädsel: Casual (ledig klädsel)”.

 

Anna Danielsson

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *