Kläder – vad bär jag, min student- eller universitetsmössa vid studentmottagning?

Fråga:
Jag ska på en studentmottagning (hen slutat gymnasium) och då jag har både min gamla vita studentmössa och en grå universitetsmössa (KTH) så undrar jag vilken av dom jag bör ha vid studentmottagningen?

Svar:
Den student som studerat vidare bör bära mössan vid större akademiska högtider.

Som vid  bal, diverse jubileum, allkårsfestival, Valborg, nationaldag, rektorsuppvaktning osv.

Så i princip kan du kan använda vilken mössa du vill, båda fungerar lika bra.

 

Läs mer i min artikel om studentmössa >> >>

Ställ din egen fråga om bemötande eller vett & etikett >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *