Klädkod – högtidsdräkt vid promotion, vilken klänning?

Fråga:
Jag är inbjuden till en promotionsfest där klädkoden är högtidsdräkt. Jag har hittat en klänning som jag tycker om, men jag är osäker på om den uppfyller kriterierna för klädkoden. Klänningen är helsvart och hellång, men nederdelen av klänningen (från mitten av låren och ned till golvet) är i ett tunt, chiffongliknande tyg som är genomskinligt så att benen syns igenom. Den del av klänningen som är ovanför är klätt i svarta paljetter och är inte genomskinlig. Är detta okej, eller får benen inte synas alls?

Svar:
Det bör vara en golvlång klänning eller kjol med separat överdel. Den får vara urringad så mycket som det anses anständigt, men inget krav. Stor frihet i modellen, viktigast är golvlång och festbetonad.  Alltid extra fin, gärna vid (inget krav) och glittrig festklänning. Färgen är valfri, lika med mönster. Den kan vara slät.

En promotion är en festlig högtid och då passar en högtidsdräkt i alla färger – inklusive svart och vitt. Om din klänning är utpräglat festbestonad, det får du avgöra själv, fungerar den således utmärkt.

Klicka här för att läsa min artikel om hennes högtidsdräkt >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

 

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *