Klodkod – sommarkavaj, vad innebär det?

fråga:
Min son och jag ska ner på Nordens Ark 25-års jubileum och på fredagen på sen eftermiddag or det mingel med mat. Kronprinsessan är även med.

På lördagen är det middag på kvällen och även där är det klädkod sommarkavaj. På den middagen är kronprinsessan inte med. Min fråga är hur vi ska klä oss?

Sonen är 17 år. Sen undrar jag om man kan ha samma kläder även på lördagen. Detta är jättesvårt. Hoppas du kan hjälpa oss.

Svar:
Att bjuda in till en aktivitet med Kronprinsessan närvarande och inte ens ha koll på klädkoder är bedrövligt! Nu får ni sitta och gissa vad ni ska bära och svaret är att det finns inget. Klädkoden är påhittad och det är endast i inbjudarens fantasi som svaret finns. Det enda rätta är att ringa dem och fråga vad de menar.

Men eftersom det inte finns något angivet får ni ta det som känns bra. Jag skulle för min del välja klädsel som är finare än vardag, t.ex. en Kavaj med udda byxa i ljusa färger på dagen. Din som kan bära en tröja istället. Du tar en sommarklänning i bomull för. Alternativt en ljusare byxa med en kavaj eller top därtill.

På kvällen när det är middag kan sonen ta en ljus kavaj, eller ljus kostym. Slips kan han ta eftersom de skrivit begreppet kavaj och det är en middag. Du kan ta en klänning i lite finare kvällsformat och material, men även här mer somrigt.

Klicka här för att läsa om klädkoderna >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Foto: ©copyright Mats Danielsson/ www.vett-och-etikett.com

 

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *