Klädkoder – annorlunda smokingklädsel?

Fråga:
Jag ska på smokingfest på lördag, antar att det är ca 70 – 100 pers. Jag älskar ”äldre” kläder som mammelucker, hög hatt, korsett mm. Har en fantastiskt annorlunda benvit klänning (Ewa i Walla) som är kort framme och lång bak , långa rynkade ärmar och bälte i midjan. (som jag tänkte matcha med vinröda höga sammetsskor) under tänkte jag ha matchande långa benvita mammelucker av samma märke. Tyget är doch inte ”festtyg” men den är superhäftig och kvinnlig.
Funkar det, jag känner mej väldigt fin i det men vet inte om det kvalar in under smoking…?

Svar:
Valet av din smokingklädsel beror på vilken typ av fest du skall gå på. Är det en stor smokingfest med dans, som den du ska besöka, då tar du på dig en finare klänning eller byxa. Klänningen kan då vara lång, ärmlös och urringad. Klänningen ska vara utpräglat festbetonad och det viktiga är att din klänning har den stilen. Bekymret är att det inte är ett finare festtyg, så jag tror du ska välja en annan klänning. Mer ankellång och festbetonad, men din klänning du har nu låter givetvis fin. Men kanske inte denna gång.

Klicka här för att läsa min artikel om Smokingklänning >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *