Klädkoder – kan jag bära väst istället för kavaj till bruten kavaj?

Fråga:
Min fråga rätt enkel, kan man ha endast väst (med en välstruken skjorta) och mer propra byxor, till klädkoden ”bruten kavaj”?

Jag kan erkänna att jag redan gjort på detta sätt några gånger då jag mycket uppskattar både utseendet och rörelsefriheten som kavajen annars berövar en. Då brukar jag ha kostymbyxor eller motsvarande.

Är dock nyfiken på vad kutym är och hur många oskrivna lagar jag bryter mot.

Svar:
Det du avser är troligen ”udda kavaj”, vilket betyder Blazer med udda byxa, Begreppet ”bruten kavaj” existerar inte.

Men står det kavaj, så kan du inte komma i skjorta och väst, att gå i skjortärmarna anses vara oklätt vid angiven klädkod.

Det du planerar att gå i kan säkert vara snyggt, men det är fritids- eller vardagsklädsel.

Enbart att man angivit en klädkod betyder att man inte kommer i sådana kläder utan man tar på en kavaj.

Så svaret är nej, så kan du inte klä dig.

Klicka här för att läsa min artikel om udda kavaj >>

 Etikettdoktorn Mats Danielsson

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *