Klädsel Smoking – kan en kvinna bära det?

Fråga:
Får/kan man bära smoking med fluga som kvinna och hur ser man på det? Vill vara lite otraditionell o inte ha klänning. Ska man byta flugan mot rosett? Vilka andra tillbehör/accessoarer bör man ha för att klädseln ska bli komplett?

Svar:
Kan och kan…  Om den passar i storlek kan du alltid bära en smoking, men det är ingen korrekt klädkod och folk kommer givetvis fundera mer på varför du klär dig så, än den person och de kvaliteér du står för. Ingen kan ju förbjuda dig att klä dig i typiskt manliga attribut, men det är ingen korrekt klädkod på en kvinna.  Sedan kan man inte, vare sig som man eller kvinna byta ut flugan om man vill vara korrekt. Välj hellre en festlig byxdress, med kavaj som passar till en kvinna. det är mer korrekt och definitivt snyggare. Strunta i maskeradkläderna, för det är vad det kommer likna.

Mats Danielsson. Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *