Klänning av Thaisiden på bröllop

Fråga:
Jag skall på bröllop i Brasilien bruden är min sambos dotter, det kommer vara Det är ett traditionellt bröllop med 150 gäster.Jag har en mycket ljus gammelrosa långklänning i Thaisiden med bara axlar, skall ha en mörkare gammelrosa schal till. Nu är jag fundersam över hur man skall klä sig så man inte överträffar bruden eller brudens mor. Vet tyvärr inte hur hon skall klä sig

Svar:
Det är ju en mycket svår fråga att svara på när jag varken vet klädkod eller hur din klänning ser ut.. Lång eller kort? Snäv eller vid? etc.

Du är på rätt spår när du beskriver att du inte ska vara finare än bruden, men bkir du det? Sedan är du av annan nationalitet och det ger övriga gäster möjligheten att vara överseende. Men upplever du den alltför festbetonad, som en bal/frackklänning och övrig nivå är Smoking eller Kavaj, ja då riskerar du att blir lite overdressed. är du osäker väljer du en lite mer nedtonad klänning.

Med vänlig hälsning
Mats “etikettdoktorn” Danielsson

Du kan skicka en fråga om Vett och Etikett. Klicka här . För mer info, besök www.etikettdoktorn.se , med över 600 artiklar om etikett och föreläsningar .  Lägg till Etikettdoktorn på Facebook .

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *