Män som bär handblomma på begravning

Fråga:
Min systers man har avlidit .
Vilken färg på slipsen ska min far ha, den avlidnes svärfar?
Min man? Min son? Min dotterns sambo?
Angående handbukett: Vem ska ha det? Alla var sin? Jag och min dotter?
Ska min man och jag dela på en? Min dotter och sambo dela på en och min son en egen?

Svar:
Din far bär vit slips som nära anhörig. Din man bär vit som svåger, er son vet jag inte åldern på (under 15 behöver han inte ha slips), men vit i såfall. Dotterns sambo kan bära svart slips. Handblomma är valfritt, traditionellt var det kvinnorna som bar det, men idag är det lika vanligt med män som har en handblomma. Valfritt alltså.

Du kan skicka en fråga om Vett och Etikett. Klicka här 
Besök gärna vår webbsida
www.etikettdoktorn.se , du hittar över 600 artiklar om etikett

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *